Hermetikkfagskolen blir god som ny – og får nytt navn: Ledaal Park Alexander!

Det nye navnet er inspirert av Alexander Kielland, beliggenheten i Alexander Kiellands gate og nærheten til det som var Kielland-familiens lystgård: Ledaal. Nybygget skal hete Ledaal Park Niels Juel, siden det ligger i Niels Juels gate. Niels Juel var for øvrig en dansk admiral, regnet som en av de største sjøhelter i Danmark-Norges historie.

Men det er ikke bare navnet på Hermetikkfagskolen som fornyes – det gjør også selve bygget. Novaform, som har ekspertise og bred erfaring innen prosjektadministrasjon for bygg- og anleggsbransjen, holder i trådene. Vi lar prosjektleder i Novaform, Eirik Rusten, fortelle:
– Ledaal Park Alexander, med bygning, leiligheter og park vil fremstå som moderne og eksklusivt etter gjenoppbygning. De delene og detaljene som er vernet skal rehabiliteres og fremstå med historisk atmosfære. Det er et stort stykke arbeid, men resultatet vil bli leiligheter som tilfredsstiller dagens gjeldende lover, forskrifter og normer, sier Rusten.

De innvendige rivningsarbeidene startet i januar 2018. Alt av innvendig eksisterende ventilasjon, rør, elektrisk, tilfarergulv, himlinger, lettvegger og teglvegger fjernes.
– Når utforming av leiligheter starter, så begynner vi i prinsippet med et råbygg som består av bærende konstruksjoner som betongsøyler, stedstøpte dekker og fasader, tilsvarende som for et nybygg, sier Rusten, som kan fortelle at uttrykket i fasader er vernet.
– Yttervegger skal isoleres både utvendig og innvendig, men utvendig fasade med tilhørende detaljer skal rehabiliteres og skal fremstå med tilsvarende uttrykk som i dag, forteller prosjektlederen.

Meld din interesse


Det er fortsatt noen få leiligheter til salgs. Vil du ha byens flotteste park som hage og din egen barista på hjørnet? Da ligger din framtid i Ledaal Park!