Et ærverdig og spennende nabolag

En vandring på Eiganes er en spennende reise som begeistrer. Bydelen er kjent for sine mange flotte villaer og høye, mektige trær, men også for sine byhistoriske landemerker.


Nærmeste nabo til Ledaal Park er den gamle herregården Ledaal. Den ble bygget som et lyststed for Kielland-familien i perioden 1799 til 1803. Ledaal er i dag en del av Stavanger Museum, har funksjon som kongebolig og er Stavanger kommunes representasjonslokale. Byggherre var kjøpmann og hoffagent Gabriel Schanche Kielland og hans kone Johanna Margaretha Bull. Navnet Ledaal er satt sammen av den siste bokstaven i hvert av ordene Gabriel, Schanche, Kielland, Johanna, Margaretha og Bull. Eiendommen var før den fikk navnet Ledaal kjent under navnene Egenes løkke B1 og Canaen.

Gjennom årenes løp så flere blant byens borgerskap muligheten til å engasjere arkitekter og bygge sine egne hjem her like ovenfor sentrum. Midt i dette området fant de høye herrer i Stavangers hermetikkindustri plass til både hermetikklaboratorium og hermetikkfagskole, og sammen skapte de Hermetikkvartalet på hjørnetomten mellom Niels
Juels gate og Alexander Kiellands gate. Det er altså med mange gode grunner man kan si at de nye leilighetene i Ledaal Park får en beliggenhet som er Stavanger-historie av beste merke, har vakre omgivelser og ligger i et ærverdig nabolag. Ditt nye nabolag?

Hele sentrum for dine føtter


Nærheten til Stavanger sentrum er utvilsomt blant de mange gode kvalitetene ved å bo i Ledaal Park. Enten man skal nyte et bedre måltid på en av byens mange gode restauranter, shoppe i de koselige gågatene, kose seg på café, oppleve festivalstemning eller bare strekke litt på beina langs vågen, så er turen til og fra ditt nye hjem ikke mer enn cirka 10 minutter.

Med leilighet i Ledaal Park ligger byens mange kulturopplevelser i gåavstand. Magisk musikk i Stavanger Konserthus, oppsetninger i Rogaland Teater, interessante foredrag og utstillinger på Stavanger Museum, magiske filmopplevelser
og bøker på Sølvberget, spennende vernissager i et av byens mange spennende gallerier – alle muligheter er åpne. Bruk byen!

Stavanger sentrum